2024-08-07 | Meteo.lt API pradėti teikti papildomų meteorologijos stočių stebėjimų duomenys

Informuojame, kad meteo.lt API neseniai buvo pradėti teikti papildomų meteorologijos stočių stebėjimų duomenys. Vietoje buvusių 18, nuo šiol surasite net 52 meteorologijos stotis.

Meteo.lt API galite rasti 30 dienų valandinius vandens lygio ir temperatūros duomenis beveik iš šimto vandens matavimų stočių (VMS). Be hidrologinių, atverti ir orų prognozių duomenys. Dar surasite faktinių orų istoriją iš 18 pagrindinių Lietuvos meteorologijos stočių su kiekvienos dienos valandiniais oro temperatūros, vėjo greičio, gūsių ir krypties bei debesuotumo, atmosferos slėgio, santykinio oro drėgnio, kritulių kiekio ir orų sąlygų duomenis. Svarbu pabrėžti, jog naujai pridėtos 34 meteorologijos stotys matuoja ne visus meteorologinius elementus, taip pat ne visų duomenys yra už paskutinius 10 metų.

Dar primename, kad meteo.lt svetainėje (Klimatas > Lietuvoje klimatas > SKN) surasite įvairius hidrometeorologinių duomenų rinkinius: oro temperatūrą, kritulių kiekį, sniegą, Saulę, vėją, žaibų išlydžius, hidrologinius metraščius, įvairius žemėlapius ir kt.

NEŽINANTIEMS KAS YRA API: meteo.lt API (angl. Application programming interface) įgalina gauti ir naudotis viešai teikiamais LHMT meteorologijos ir vandens matavimo stotyse išmatuotais duomenimis bei sudarytomis orų prognozėmis. Naudodamiesi meteo.lt API, galite integruoti mūsų teikiamus meteorologinius duomenis į savo kuriamas programas.

Archyvinių duomenų peržiūros modulis yra beta.meteo.lt ir archyvas.meteo.lt svetainėse.


Apie pastebėtas klaidas informuokite mus el. paštu nuomones@meteo.lt